Πτώση ελικοπτέρου: Φιλάνθρωπος και φιλότεχνος ο ένας από τους δύο Ρώσους

Στο «φως» της δημοσιότητας φέρνουν τα ρωσικά ΜΜΕ την ταυτότητα των Ρώσων που βρήκαν τον θάνατο – μαζί με τον Έλληνα πιλότο  Νίκο Καρυστινό – στον Πόρο, όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν συνετρίβη.

Πρόκειται για τους Mikhail Abramov και Davel Akolinin. Οι πληροφορίες για τον πρώτο είναι αρκετές, ενώ σαφώς λιγότερες έως… ελάχιστες μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τον δεύτερο.

Σύμφωνα, με τα μέσα ενημέρωσης από την Ρωσία, ο Mikhail Abramov ήταν επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού μουσείου εικόνων και τέχνης στην Μόσχα.

Από το 1985 ασχολείτο με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων.

Το ενδιαφέρον του για την συλλογή εικόνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και τελικά το 2006 ίδρυσε το μουσείο το οποίο χρηματοδοτούσε αποκλειστικά ο ίδιος.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε σαν μια ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και παλαιών ρωσικών εικόνων και κατέληξε, το μουσείο να γίνει μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, με συνολικά 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 εικόνες, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

 

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov.

 

«Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alexei Lidov.

Ταυτόχρονα με το μουσείο και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ηγούνταν και πολλών ακόμη φιλανθρωπικών δράσεων.