Θάνατος 19χρονου στην Σάμο - «Ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου, πήγε με τις παντόφλες για να προλάβει»

Μιάμιση ώρα έκανε για  να φτάσει  το ασθενοφόρο που κλήθηκε όταν 19χρονος στην Σάμο κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ, στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβασίου. Δυστυχώς το παλικάρι, που έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο, δεν άντεξε. Θα μπορούσε όμως να ήταν ζωντανό αν δεν χανόταν τόσος πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ασθενοφόρο που κλήθηκε να τον παραλάβει, έκανε 1,5 ώρα για να φτάσει, ενώ το κέντρο υγείας της περιοχής, είναι χωρίς καρδιολόγο.

«Το νησί είναι υπό διάλυση! Ήρθε ο οδηγός του ασθενοφόρου με παντόφλες» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Open, μιλώντας για τον μοναδικό οδηγό που υπήρχε στη βάρδια.

Τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα με… έναν οδηγό

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αν και στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν… πληρώματα για να τα στελεχώσουν. Έτσι, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί κάθε φορά, καλείται να πηγαίνει σε όλα τα περιστατικά.

Κάπως έτσι, όταν πια έφτασε να παραλάβει τον άτυχο 19χρονο, 1,5 ώρα μετά την κλήση για βοήθεια, ήταν πλέον αργά…

Όπως επιβεβαιώνει και ο ιδιώτης γιατρός που πήγε στο σημείο για να βοηθήσει, ο νεαρός θα μπορούσε σήμερα να ζει, αν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Κλήθηκα εκεί και το παιδί ανένηψε. Έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο… Μια ώρα την έκανε το ασθενοφόρο… Σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ήταν νωρίτερα το ασθενοφόρο. Αν περάσουν 5 λεπτά, δεν συζητώ 10, ο εγκέφαλος είναι νεκρός…» είπε στο Open: