Εύβοια: Τρεις ύποπτοι για εμπρησμό στο μικροσκόπιο - Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς - «Θα πάρει μέρες για να σβήσει» λέει η πυροσβεστική

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν η φωτιά στην Εύβοια λίγο μετά την δύση του ηλίου. Δεν παύει όμως να παραμένει  επικίνδυνη. Και βέβαια οι πυροσβέστες συνεχίζουν το τιτάνιο έργο τους.

Λίγο πριν πέσει ο ήλιος τα 7 αεροσκάφη που επιχειρούσαν στο σημείο έκαναν από μία ακόμη ρίψη προληπτικά.

Στο εσωτερικό της χαράδρας την δική τους μάχη δίνουν  πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση σήμερα ήταν σαφώς καλύτερη απ τις προηγούμενες δύο μέρες, ενώ βοηθάει και το γεγονός ότι έχουν πέσει οι άνεμοι, αλλά εκτιμούν ότι θα χρειαστούν μέρες για να σβηστεί η καταστροφική πυρκαγιά, που έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Εντωμεταξύ, μετά από καταγγελίες των κατοίκων και 25 καταθέσεις τα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού φαίνεται να έχουν σχηματίσει ήδη  το προφίλ τουλάχιστον 3 βασικών υπόπτων, κατοίκων της περιοχής που  έχουν ήδη εξεταστεί από τις αρχές.

Και οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτάξει άλλοθι, τα οποία και εξετάζονται από τις αρχές που συνεχίζουν την έρευνα. Σύμφωνα με  όσα υποστηρίζουν απουσίαζαν από την περιοχή κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως ένας εξ αυτών είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την περσινή φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι.