Φωτιά - Εύβοια: Στα αχνάρια εμπρηστών η Πυροσβεστική - Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Στα όρια του καταφυγίου άγριων ζώων, σε μια χαράδρα βορειανατολικά του χωριού Πλατάνα, εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι πυροσβέστες παλεύουν κυρίως με τις αναζωπυρώσεις, με στόχο να εμποδίσουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς, που έχει περιοριστεί σε ένα μέρος του καταφυγίου, όπου δεν υπάρχουν δρόμοι. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας έχει πέσει στα πεζοπόρα τμήματα.

Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται επειδή η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και πρέπει να κάνουν ελιγμούς ακριβείας για να φθάσουν στο επίπεδο της φωτιάς, με τους πυκνούς καπνούς να εμποδίζουν το έργο τους.

Πάντως οι άνεμοι σήμερα, λειτουργούν υπέρ της κατάσβεσης.

Να σημειωθεί ότι δυνάμεις του στρατού από το πρωί της Πέμπτης, συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

 Ύποπτες κινήσεις

Την ίδια στιγμή, ενισχύονται οι υπόνοιες ότι η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι. Στελέχη του τμήματος διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, λαμβάνοντας μαρτυρίες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν ύποπτες κινήσεις οχημάτων στην περιοχή Αγριλίτσα, όπου ξέσπασε η φωτιά, ενώ και ο δήμαρχος Μεσσαπίων- Διρφύων άφησε σαφείς υπόνοιες ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Δύο συλλήψεις για Μεσσηνία – Ηλεία

Δύο άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμούς σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Επίσης, συνελήφθη ένας 58χρονος, ο οποίος κατηγορείται και αυτός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.