Νυχτερινός συναγερμός - Με αντιπυρικές ζώνες προσπαθούν να σώσουν την Πλατάνα

Διπλή γραμμή άμυνας με αντιπυρικές ζώνες στήνουν οι πυροσβέστες, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων έξω από το χωριό Πλατάνα, καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δημιουργούν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει το χωριό, αλλά και ο δρυμός στη θέση Άτταλη.

Η νύχτα στην Εύβοια αναμένεται να είναι και σήμερα δύσκολη, ενώ υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης της Πλατάνας, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και τα χειρότερα σενάρια» δηλώνει για τα μέτρα που λαμβάνονται ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας Γιώργος Κωστόπουλος στο One Channel. «Με τη φωτιά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος» είπε.

Η αγωνία μεγάλωσε από τη στιγμή που σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες σύμμαχος στην προσπάθεια κατάσβεσης είναι ο καιρός, αφού κόπασαν οι άνεμοι.

Ο νέος συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα από μια μεγάλη αναζωπύρωση απέναντι από το χωριό Πλατάνα που δημιούργησε μέτωπο σε μια χαράδρα.
Η αναζωπύρωση είναι κοντά σε ελατόδασος, γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία,αφού είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσβεση πυρκαγιάς σε ελατοδάση.

Αστυνομία και στρατός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών, ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ, το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή, όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.