Εύβοια: Επέστρεψε η αγωνία - Απειλείται και πάλι η Πλατάνα - Αγώνας δρόμου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά πριν σουρουπώσει

Νέος συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα μια μεγάλη αναζωπύρωση απέναντι από το χωριό Πλατάνα δημιούργησε μέτωπο σε μια χαράδρα.

Η φωτιά δεν απειλεί μόνο ελατόδασος αλλά και το χωριό Άτταλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του One Channel  έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των δύο χωριών.

Μία από τις αιτίες της αναζωπύρωσης είναι ότι μετά τις 6 το απόγευμα ισχυροποιήθηκαν ελαφρώς οι άνεμοι, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την εξάπλωση του μετώπου. Οι μετεωρολόγοι πάντως προβλεπουν για τον καιρό των επόμενων ημερών ότι οι άνεμοι δεν θα είναι ισχυρότεροι από 3-4 μποφόρ.

Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλησιάζει το σούρουπο και πλέον τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών και της ευρύτερης περιοχής να περάσουν ακόμη ένα βράδυ αγωνίας.

Νωρίτερα, στις 15:30, υπήρξε κινητοποίηση για μια αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη για την οποία χρειάστηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος.

.