Ικαρία: Το μοιραίο μήνυμα της αστροφυσικού που έδινε το στίγμα της, αλλά διαγράφηκε από το facebook

Μήνυμα με την ακριβή τοποθεσία που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή, ώστε να του δείξει το δύσκολο επίτευγμα στις απότομες πλαγιές είχε στείλει στον σύντροφό της λίγο πριν βρει τον θάνατο η Νάταλι Κρίστοφερ, η Βρετανίδα αστροφυσικός που σκοτώθηκε σε χαράδρα της Ικαρίας

Όπως, όμως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ στο «Έθνος της Κυριακής» τα στίγματα στο Facebook έχουν ισχύ μόνο για 60 λεπτά, με αποτέλεσμα το μήνυμα να έχει διαγραφεί όταν εξαφανίστηκε και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της, τέσσερις ώρες αργότερα.

«Μας είπε ότι η κοπέλα έφυγε το πρωί για τρέξιμο και μας εξήγησε πως συνήθως επιλέγει δύσβατα και περίεργα μονοπάτια. Μας έδειξε και ένα στίγμα του που είχε στείλει νωρίς το πρωί αλλά είχε λήξει. Αυτά τα locations μέσω Facebook διαρκούν 60 λεπτά. Μετά δεν θυμόταν ακριβώς το σημείο και μας έστειλε στο περίπου», αναφέρει στο Έθνος μέλος της ομάδας ΕΠΟΜΕΑ της Ικαρίας, Βαγγέλης Κριαράς.

Το χρονικό της τραγωδίας

Δευτέρα 5 Αυγούστου, 8.30 το πρωί. Η Νάταλι Κρίστοφερ βάζει τα αθλητικά της ρούχα και ξεκινά για την αγαπημένη της συνήθεια, το τζόκινγκ. Προτού φύγει από το δωμάτιο χαιρετά τον σύντροφό της και τον ενημέρωσε πως σε μια ώρα θα είναι πίσω. Όμως η γυναίκα αργεί να επιστρέψει, με τον άνδρα να αρχίζει να ανησυχεί καθώς της τηλεφωνούσε, όμως το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Έτσι ειδοποιεί την αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση της φίλης του και αμέσως δίδεται η εντολή για να ξεκινήσουν οι έρευνες στην περιοχή αυτή στην Ικαρία για τον εντοπισμό της. Στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές διασώστες, ενώ από τα ξημερώματα της Τρίτης σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο της Υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας και drones “χτενίζουν” την Ικαρία.

Δυστυχώς όμως η γυναίκα εντοπίζεται νεκρή το μεσημέρι της Τετάρτης σε χαράδρα κοντά στον οικισμό Κεραμέ, με τον θάνατό της να είναι ακαριαίος, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής.

Με αυτό συμφωνεί και το μέλος του συντονιστικού των εθελοντών διασωστών της πυροσβεστικής, Κώστας Μαρκάκης, ο οποίος έφτασε στο σημείο που βρέθηκε η 34χρονη ελάχιστα λεπτά μετά τον εντοπισμό της.

Το σώμα της ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα, με το βλέμμα προς τον ουρανό. Από αυτό καταλάβαμε πως είχε γλιστρήσει και είχε πέσει στο έδαφος. Δεν είχε άλλα εμφανή τραύματα, παρά μόνο λίγα αίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της”, ανέφερε ο κ. Μαρκάκης.