Το νου σας: Τα πλοία φεύγουν χωρίς τους ταξιδιώτες λόγω κυκλοφοριακού - Μια ιστορία μέγιστης γκαντεμιάς

Το πλοίο σαλπάρει και πολλοί ταξιδιώτες το βλέπουν να χάνεται στον ορίζοντα, χωρίς αυτούς μέσα. Εκατοντάδες εκδρομείς συρρέουν από νωρίς το πρωί το μεγαλύτερο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου  να αναχωρήσουν για τους προορισμούς των διακοπών τους. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τα πλοία τους λόγω του κυκλοφοριακού χάους που εντόπισαν πέριξ του λιμανιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό με νεαρό που… έφτασε  μέχρι την βρύση, αλλά «δεν ήπιε».  Το πλοίο έχει γεμίσει επιβάτες και αυτοκίνητα και έχει σηκώσει τον καταπέλτη και ξεκινά το ταξίδι του. Κάποιος ειδοποιεί ότι έχει μείνει έξω ένα αυτοκίνητο και τέσσερις επιβάτες και ξαφνικά το πλοίο γυρίζει για να τους πάρει. Υπάρχει όμως και ο άτυχος της υπόθεσης. Την ώρα που επιβιβάζονται στο πλοίο οι κοπέλες και το αυτοκίνητο φτάνει ένα ταξί σχεδόν ξυστά στον καταπέλτη. Βγαίνει ένας νεαρός και μόλις πάει να επιβιβαστεί στο πλοίο, ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται. Τώρα θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για να πάει στην Αστυπάλαια.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ακόμη κι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν στην ώρα τους, είναι αναγκασμένοι να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία, αφού αρκετά πλοία φτάνουν με καθυστέρηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι του Πειραιά 28 αναχωρήσεις πλοίων, καθώς όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, οι εκδρομείς που αναχωρούν είναι όλο και περισσότεροι.