Ικαρία: Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα η Βρετανίδα αστροφυσικός

Σε μια χαράδρα, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφο της, βρέθηκε το πτώμα της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνιση της.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Επίσημα η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε ταυτοποίηση, όμως το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί άλλη εξαφάνιση στο νησί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη Βρετανίδα αστροφυσικό.

Τις τελευταίες ώρες είχαν ενταθεί οι προσπάθειες εντοπισμού της και στην επιχείρηση συμμετείχαν εκτός από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στελέχη της Ασφάλειας Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου και εθελοντές διασώστες. Χθες το απόγευμα στο νησί πήρε εντολή να μεταβεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, ενώ από τις βραδινές ώρες τις έρευνες συνέδραμε και κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού.

Μάλιστα σήμερα θα μετέβαινε στο νησί κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ.. Στην Ικαρία θα πήγαινε και μια ακόμα ομάδα ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρέχει η τεχνολογία, συνεργάστηκαν με ειδικούς και κατάφεραν μέσω του σήματος που εξέπεμψε το κινητό και με την βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων που πλέον είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα κινητά να εστιάσουν στην χαράδρα.