Τραγωδία στην Χίο: Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας για τον 19χρονο που σκότωσε η μπασκέτα

Ένα ασήμαντο γεγονός, στάθηκε μοιραίο, για τον 19χρονο από τον Μαρούσι, που τον καταπλάκωσε και τον σκότωσε η δολοφονική μπασκέτα στην Χίο. Ο νεαρός, σύμφωνα με το chiosnews, μαζί με τους φίλους του θα έπαιρναν το βραδινό λεωφορείο για να πάνε στη πόλη της Χίου. Το έχασαν όμως για λίγα λεπτά. Έτσι αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ, έως ότου θα έφτανε στην περιοχή της Δασκαλόπετρας ένας γνωστός τους, ώστε να τους κατέβαζε στη πόλη.

Δυστυχώς ένα κάρφωμα στη μπασκέτα, αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του νεαρού Σταύρου.  Η μπασκέτα που δεν ήταν στεριωμένη καλά στο έδαφος, έπεσε πάνω του και τον σκότωσε. Οι φίλοι του φώναζαν για βοήθεια, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ που τελικά δεν πρόλαβε  σώσει τον νεαρό.

Κρατείται μηχανικός

Για το τραγικό συμβάν, κρατείται από το απόγευμα της Δευτέρας, ένας μηχανικός που εργαζόταν στον δήμο Χίου και φέρεται να έχει εμπλοκή στο έργο κατασκευής της μοιραίας μπασκέτας

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ο εν λόγω μηχανικός εργαζόταν το 2002 στον δήμο, όταν και κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ, στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου.  Ο μηχανικός υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης και φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Μάλιστα, είχε κληθεί να καταθέσει νωρίτερα και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θεωρώντας πως είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία. Ο ίδιος σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αρνείται πως έχει ευθύνη για την κατασκευή της μπασκέτας, αναφέροντας στους αστυνομικούς πως δεν ήταν δικός του ο γραφικός χαρακτήρας στην τεχνική έκθεση του έργου.