Κέρκυρα: Στο εστιατόριο του Μποτρίνι ο...εφιάλτης στην κουζίνα για μαθητευόμενο - «Αθλιότητες...»

Την δική του εκδοχή για το περιστατικό βασανισμού 19χρονου στην κουζίνα του εστιατορίου του στην Κέρκυρα δίνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, γνωστός σεφ, Έκτορας Μποτρίνι.

Ο 19χρονος βοηθός μάγειρας ξεκίνησε να εργάζεται στο εστιατόριο της Κέρκυρας τον Μάιο και από την πρώτη στιγμή, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από τον υπεύθυνο βασανιστήρια και εγκαύματα στα χέρια από καυτά εργαλεία της κουζίνας και καυτά λάδια.

«Μου έριξε με κουτάλι στον καρπό μου καυτό λάδι», είπε ο νεαρός που προχώρησε στην καταγγελία και πρόσθεσε: «Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα».

«Δεν είναι έτσι»

«Την έχω ακούσει την καταγγελία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπροστά σε μένα προσωπικά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, όταν είμαι εγώ όλοι είναι “Παναγίες”» είπε ο Εκτορας Μποτρίνι μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN για το περιστατικό.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στις κουζίνες «και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Αργότερα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για αθλιότητες. «Δύο μάγειρες ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Ηρθαν δύο παιδιά σε διαπληκτισμό, συμβαίνουν αυτά, μπορούσε να γίνει και στο δρόμο, παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά στις κουζίνες, βρίζονται πολλές φορές, τι να πω… Είναι όπως στα σχολεία» είπε.

«Εξουθένωση και φόβος»

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, υποστηρίζει πως υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και άλλοι νεαροί μάγειρες, χωρίς να μιλούν από φόβο μήπως μείνουν άνεργοι.

Ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.