Τραγωδία στην Χιο: Ο εισαγγελέας αναζητά τον... ηθικό αυτουργό για την δολοφονική μπασκέτα

Σε βάθος ελάχιστων εκατοστών μέσα στο έδαφος, ήταν στερεωμένη η μπασκέτα που καταπλάκωσε και σκότωσε 19χρονο  στην Χίο.

Δεκαετίες ολόκληρες πέρασαν χωρίς κανείς από τους αρμόδιους των δημοτικών υπηρεσιών της Χίου να αναρωτηθεί για το επίπεδο ασφαλείας του μικρού γηπέδου στη Δασκαλόπετρα και κυρίως να αντιμετωπίσει τις προφανείς κακοτεχνίες που κόστισαν τη ζωή στον νεαρό, ενώ έπαιζε μπάσκετ το βράδυ της Κυριακής.

Από τις πρώτες εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν προκύπτει ότι η μπασκέτα στο γηπεδάκι της Χίου ήταν πρόχειρα τοποθετημένη και ανεπαρκώς συντηρημένη. Οι πραγματογνώμονες αναμένεται να εστιάσουν την προσοχή τους στη βάση της μπασκέτας, η οποία ήταν στερεωμένη

Ο 19χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο γηπεδάκι έμενε στην Αθήνα και έκανε τις διακοπές του στη Χίο. Ο νεαρός διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο της περιοχής, δίχως ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν ήταν με παρέα ή με συγγενείς του.

Μετά και την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας. Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία, περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες.

Για την υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα Χίου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος.