Ξεκινά η μάχη του ασύλου στην Βουλή - Σηκώνει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

Θερμή αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα για την κυβέρνηση. Σήμερα εισάγεται στις αρμόδιες επιτροπές το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και τους ΟΤΑ και οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι έντονες.

Η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 6 Αυγούστου. Την Τετάρτη – σύμφωνα με τον προγραμματισμό – θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί από το Σώμα την Πέμπτη.

Η ψήφος των αποδήμων

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, μετά τις 20 Αυγούστου πρόκειται να αναθερμανθεί εκ νέου η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, μιας και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού, που άλλωστε αποτελεί μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το θέμα είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, με τον οποίο και συζήτησε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. « Σύντομα και οι Έλληνες της Αυστραλίας θα έχουν δικαίωμα ψήφου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών.