Ο καιρός… τρελάθηκε: Ενώ η Ελλάδα «ψηνόταν» κοντά στους 42 βαθμούς, στην Ξάνθη έριχνε χαλάζι! - Video

Κορυφώθηκε το κύμα καύσωνα το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν σε πολλές περιοχές της χώρας, τους 41 βαθμούς Κελσίου, αλλά δεν έλειψε και ο παραλογισμός του καιρού, που για άλλη μία φορά έκανε αισθητή και στην χώρα μας την κλιματική αλλαγή, επιβεβαιώνοντας και τα προγνωστικά της απότομης αλλαγής από τα βόρια, με μία αναπάντεχη… χαλαζόπτωση νωρίς το απόγευμα στην Ξάνθη!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στον Θεολόγο Φθιώτιδας η θερμοκρασία έφτασε στους 41,4 βαθμούς, ενώ στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας άγγιξε τους 41,1. Στη Λάρισα, η θερμοκρασία έφτασε στους 40,9, όπως και στην Τανάγρα, ενώ στα Ψαχνά Ευβοίας άγγιξε τους 40,6 βαθμούς, ενώ στο Γαλαξίδι η θερμοκρασία έφτασε στους 40,5, και σε Μακρακώμη Φθιώτιδας και Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, το θερμόμετρο έδειξε 40,3 βαθμούς.

Ισχυρή καταιγίδα με… χαλαζόπτωση στην Ξάνθη!

Στην Ξάνθη το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι και μετά άλλαξε ξαφνικά με τα σύννεφα να κάνουν την εμφάνιση τους και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ακολούθησε χαλαζόπτωση μερικών λεπτών με το χαλάζι να θυμίζει σε μέγεθος φουντούκια ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστό το εάν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή.

Δείτε το Video με το ξέσπασμα των παράλογων, για την εποχή, φαινομένων:

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν την ίδια στιγμή και στη γειτονική Βουλγαρία, στα σύνορα με τη Θράκη.