Ραγδαίες εξελίξεις: Την άσκηση αναίρεσης στην αποφυλάκιση Κορκονέα, εξετάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ραγδαίες εξελίξεις σε μία υπόθεση, που έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα, καθώς είχαμε παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στις  6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Την διαβίβαση αντιγράφου της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, ζήτησε συγκεκριμένα, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου  από τη μελέτη του σχετικού υλικού  να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές, μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ναι μεν ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, επιλέγοντας ωστόσο, να του αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το γεγονός αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί  ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα  ο δράστης της δολοφονίας του 15χρονου να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Η εν λόγω απόφαση σηματοδότησε την αποφυλάκιση του Κορκονέα, καθώς είχε ήδη εκτίσει πραγματική ποινή 10 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

O Επαμεινώνδας Κορκονέας βγήκε από τη φυλακή το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουλίου  έπειτα από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία«έσπασαν» τα ισόβια για τον καταδικασθέντα.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

το πρωί της Παρασκευής δε, μέλη της ΚΝΕ, προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα,  μπροστά από τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «προκλητική απόφαση».

 

Προτεινόμενα για εσάς