Τραγωδία στη Ρόδο: Δύο νεαρές αδελφές από την Γαλλία, έχασαν τη ζωή τους στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν

Δύο  νεαρές Γαλλίδες, που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές, μαζί με τους γονείς και τις δύο μικρότερες αδελφές τους, έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πισίνα του ξενοδοχείο, όπου διέμεναν.

Στην πισίνα, τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης,  διότι… είχε λήξει το ωράριό του και δεν είχε αναπληρωθεί το κενό, από κάποιον συνάδελφό του. Επίσης εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, ότι η πισίνα φέρεται ότι ήταν βαθύτερη του ορίου που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει τις πισίνες όυσιαστικά να… περπατιούνται. Να φτάνουν δηλαδή στο ύψος του στήθους, του μέσου ανθρώπου.

Τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία, ηλικίας 16 και 19 ετών ειπώθηκε, (προς διερεύνηση και αυτό),  ότι δεν γνώριζαν κολύμπι, και βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η ειρωνεία; Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο, το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ακόμα ζωντανό. Ωστόσο, τα πολύτιμα λεπτά που είχαν χαθεί, της κόστισαν τη ζωή της, καθώς οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες.

Η δεύτερη κοπέλα ήταν ήδη στον πάτο της πισίνας. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, ενώ όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κοπέλες είχαν φάει προηγουμένως, στο all inclusive ξενοδοχείο.

Για το περιστατικό, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ενημερώθηκε φυσικά και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος και έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.