Καιρός: Μικρή πτώση θερμοκρασίας με τοπικές μπόρες την Τετάρτη - Καύσωνας από αύριο

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σήμερα Τετάρτη, αλλά από το μεσημέρι και έπειτα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως τα ορεινά της χώρας.

Τα φαινόμενα θα κρατήσουν ως το απόγευμα, καθώς ο καιρός από αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να φέρει ένα νέο κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, με αποκορύφωμα το σαββατοκύριακο.

Θα είναι το δεύτερο κύμα καύσωνα, μετά από αυτό στις αρχές της εβδομάδας, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν και πάλι τους 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Αττική 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανέμου: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.