Αδειάζει η Αθήνα - Συνεχίζεται μαζικά η έξοδος των εκδρομέων

Ήδη η Αθήνα είναι πιο άδεια, καθώς, περισσότεροι από 130.000 επιβάτες έχουν αναχωρήσει για τα νησιά του Αιγαίου μέσα σε μία εβδομάδα.ενώ η ακτοπλοϊκή κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες 10 μέρες όπου το σύνολο των καραβιών θα αναχωρεί με 90% και μερικές φορές 100% πληρότητα.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν από τον Πειραιά 94 δρομολόγια πλοίων με 78.627 να φτάνουν στους προορισμούς τους, όπως τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο με περισσότερα από 47 δρομολόγια να είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Συγκεκριμένα σήμερα από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 27 πλοία, από τη Ραφήνα 14 και από το Λαύριο 6.

Η κίνηση ωστόσο όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και χθες Παρασκευή, όπως και σήμερα και αύριο, και με πρόχειρους υπολογισμούς το σύνολο των επιβατών που έφυγαν μέσα σε 7 μέρες μπορεί να ξεπεράσει τις 200.000.

Από τη Ραφήνα εκτελέστηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες 50 δρομολόγια για τις Κυκλάδες κυρίως και αναχώρησαν περίπου 24.600 επιβάτες.

Με πληρότητα που άγγιξε το 100% αναχωρούν κάθε μέρα όλα τα πλοία για Αργοσαρωνικό καθώς κατά μέσο όρο φεύγουν 6.000 επιβάτες, ενώ μέσα σε ένα 4ήμερο εκτελέστηκαν 160 δρομολόγια.

Η φετινή θερινή σεζόν ωστόσο παρά τις μικρές αυξήσεις κάποιων εταιρειών στις τιμές ευνόησε τους επιβάτες ως προς την πληθώρα των δρομολογίων, τις περισσότερες επιλογές πλοίων και δρομολογίων.

Ο συνδυασμός αγοράς ατομικού εισιτηρίου με αυτοκίνητο κυρίως για τις Κυκλάδες ήταν πιο οικονομικός σε σχέση με την περσινή χρονιά καθώς υπάρχουν περισσότερες επιλογές από τις εταιρείες και καλύτερες τιμές.