Ξεκίνησε ο καθαρισμός του οικοπέδου με τα 120.000 καμμένα δέντρα στο Μάτι - Video

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στο Μάτι στο οικόπεδο, όπου βρίσκονται περίπου 120.000 δέντρα που κάηκαν στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και ξεκίνησαν τον καθαρισμό της έκτασης,  στην οποία είχαν συγκεντρωθεί οι κορμοί δέντρων, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ενώσεις και εύφλεκτα υλικά, όπως τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το οικόπεδο στο Μάτι καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρει  το άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

«O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις τη Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή.

Στο βίντεο που ανάρτησε ο κ. Μητσοτάκης στο Twitter απεικονίζονται πλάνα από τον καθαρισμό του οικοπέδου.

«Το πρώτο βήμα για την αναγκαία και καθυστερημένη επιστροφή της ζωής των κατοίκων στην κανονικότητα αλλά και για την ανάπλαση της περιοχής», είναι το καθάρισμα του οικοπέδου σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μέσα σε 72 ώρες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να καθαριστούν 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης από το οικόπεδο στο Μάτι. Χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δημόσιο», αναφέρεται στο video.

Υπολογίζεται πως στο έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων οικόπεδο έχουν συσσωρευτεί περίπου 180.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης

Σε πολλά σημεία τα στοιβαγμένα κλαδιά και κούτσουρα ξεπερνούν σε ύψος τα τρία μέτρα. Μαζί με τα ξερά χόρτα που είναι μαζεμένα σε πολλούς δρόμους, ουσιαστικά μεγάλο μέρος της περιοχής είναι καλυμμένο με εύφλεκτα υλικά.

Δείτε το video: