Τι διερευνά η Τροχαία για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του Αλέξανδρου Ζαχαριά...

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο, που στοίχισε τη ζωή στον Αλέξανδρο Ζαχαριά, γιο του επιχειρηματία με την ομώνυμη αλυσίδα παιχνιδιών, ερευνά η τροχαία.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 18:30 χθες το απόγευμα στον Άγιο Στέφανο και συγκεκριμένα τον αριθμό 88, επί της λεωφόρου Τραπεζούντος, στο ρεύμα από την Άνοιξη προς τις Αφίδνες.

Ο 23χρονος Αλέξανδρος Ζαχαριάς, οδηγούσε το  Volkswagen Golf GTI αυτοκίνητό του, όταν σύμφωνα με την τροχαία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε δέντρο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 23χρονος Ζαχαριάς φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν, ενώ επιχειρούσε προσπέραση, η οδηγός του προπορευόμενο οχήματος επιχείρησε να στρίψει.

Ο νεαρός για να αποφύγει τη σύγκρουση με το προπορευόμενο αυτοκίνητο, έκανε έναν ελιγμό και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο δέντρο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ερωτήματα του δυστυχήματος που ερευνά η αστυνομία

Το δυστύχημα έγινε σε μια ευθεία της Λεωφόρου, δρόμος στον οποίο έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα, καθώς οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα. Αυτό είναι και ένα ερώτημα που μένει να απαντήσουν οι Αρχές, το αν έτρεχε ο οδηγός.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο νεαρός φορούσε ζώνη ή όχι. Στην έρευνα φως θα ρίξουν βίντεο από κάμερες στην περιοχή αλλά και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και της οδηγού του προπορευόμενου οχήματος.

Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν ο νεαρός είχε κάνει χρήση αλκοόλ.

Το τροχαίο του 2014 με τον πατέρα του

Το καλοκαίρι του 2014, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε άλλα τροχαίο, αυτή τη φορά μαζί με τον πατέρα του, στην Ferrari που οδηγούσε ο τελευταίος. Ο πατέρας του Αλέξανδρου Ζαχαριά , Αλέξανδρος επίσης, είχε χάσει τότε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και είχε καρφωθεί σε προστατευτικά κιγκλιδώματα στο απέναντι ρεύμα, έχοντας μαζί του τον 17χρονο τότε, γιο του.

Τότε είχαν τραυματιστεί οι δύο επιβαίνοντες της Ferrari και δύο άτομα ακόμη.