Δολοφονία βιολόγου: Μαρτυρίες ότι ο 27χρονος είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες - Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

Τρεις υποθέσεις που είχαν μπει στο αρχείο ξαναφέρνει στην επιφάνεια η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, με αφορμή την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου από τον 27χρονο αγρότη.  Από αυτές τις τρεις υποθέσεις η μία χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Είχε χαρακτηριστεί ως τροχαίο με εγκατάλειψη. Μόνο τροχαίο, όμως, δεν φαίνεται να ήταν. Κι αυτό γιατί μία Πολωνή που ζει στην Κρήτη είχε καταγγείλει πριν από ενάμιση μήνα ότι σε έναν δρόμο στον Κίσσαμο Χανίων. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως είχε περιγράψει στους αστυνομικούς, την παρέσυρε. Εκείνη πετάχτηκε μέσα σε ένα χαντάκι και τότε τρομαγμένη σηκώθηκε επάνω. Της είχε κάνει εντύπωση ότι ο οδηγός δεν έφυγε από το σημείο και άρχισε να την κοιτάει. Εκείνη άρχισε να απομακρύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μόνο όταν πέρασε από μπροστά ένα αυτοκίνητο ο νεαρός εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης την Πολωνή. Της έδειξαν τη φωτογραφία του 27χρονου και εκείνη αναγνώρισε εκείνον που την είχε χτυπήσει .

Ίδιο περιστατικό είχε καταγγείλει γυναίκα από τη Λιθουανία το 2018. Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο καιρό πριν. Μια άτυχη γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, τη στιγμή που -χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά- πήγε να την πιάσει από το λαιμό.
Εξάλλου, σύμφωνα με την κατάθεση που είχε δώσει ο 27χρονους στους αστυνομικούς, φαίνεται πως είχε αποπειραθεί να βιάσει και δεύτερη γυναίκα πριν από περίπου δύο μήνες.

Τέλος, ακόμη ένα επιβαρυντικό, για τον 27χρονο δολοφόνο, στοιχείο βλέπει το φως. Είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη για εμπρησμό, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι προκάλεσε επειδή του άρεσε να ακούει τον θόρυβο των σειρήνων της Αστυνομίας.

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος

Εντωμεταξύ,  παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 27χρονου  ο συνήγορος του, Μάρκος Περράκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Creta Post, η οικογένεια του 27χρονου είχε ζητήσει από τον γνωστό δικηγόρο των Χανίων να αναλάβει την υπεράσπιση του, όμως νωρίς το πρωί μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου και παραιτήθηκε.Αν κανείς από τους δικηγόρους της Κρήτης δεν θελήσει να αναλάβει την υπεράσπιση του, αυτή θα οριστεί από την εισαγγελία.