«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ’ αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου».
Με αυτά τα λόγια η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα περιγράφει ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γράφοντας μάλιστα ιστορία. Η νεαρή αρχισμηνίας-ιπτάμενη είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.
Τον Αύγουστο του 2016 όταν είχαν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είχε καταφέρει να κάνει το πρώτο βήμα εισαγόμενη δεύτερη στη σειρά στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) – Ιπτάμενοι.
Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός της Τάξεως 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε την ένδοξη Πολεμική Σημαία της Σχολής Ικάρων. Ετσι για πρώτη φορά στην Ιστορία της Σχολής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός της Σχολής δεν θα προσφωνείται πλέον ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο Θεός», αφού η Σχολή απέκτησε τη δική της «Θεά».
Έναν χρόνο πριν, στις αρχές του 2018, η Μαρίνα δοκιμάστηκε σκληρά μετά το τραγικό τέλος που είχε ο αγαπημένος της πατέρας, καθηγητής νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, Δημήτρης Κωνσταντίνου.
Λάτρης της ορειβασίας ο πατέρας της Μαρίνας προσπάθησε να κατακτήσει την κορυφή του Ακονκάγκουα, του υψηλότερου βουνού της Αμερικής, χάνοντας τη ζωή του.
Οπως μας είχε πει η Μαρίνα, αυτή η αγάπη για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια κι έτσι την έκανε να λοξοδρομήσει από την οικογενειακή παράδοση που οδηγεί στην ιατρική.
«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά – σιγά καταστάλαξα σε αυτό» είχε πει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τη φοβίζει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. «Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», ανέφερε.
Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο