Πυροσβεστική: «Προσοχή στο νέο κύμα κακοκαιρίας την Κυριακή στη Χαλκιδική»

Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με αφορμή τις προβλέψεις για το νέο κύμα κακοκαιρίας, κυρίως την Κυριακή, καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους

Νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική την Κυριακή, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και  τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και  ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με αφορμή τις προβλέψεις για τον νέο κύμα κακοκαιρίας, καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους.

«Υπάρχει μπροστά μας μια πρόβλεψη για επιδείνωση καιρού, κάνω σύσταση, αφού έχουμε μία προειδοποίηση, ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, ας αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, ας λάβουμε μέτρα προστασίας, χρειάζεται και από τον καθένα μας μια συμμετοχή, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να αποφύγουμε δυσάρεστα συμβάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαρσάμης.