Νύχτα εφιάλτης: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Χαλκιδική από την κακοκαιρία- Στα θύματα και δύο παιδιά

Εφιαλτική νύχτα για την Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία. Έξι άνθρωποι, , όλοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά δύο και οκτώ ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία, ενώ αγνοείται ένας ψαράς. Δεκάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 4 σε σοβαρή κατάσταση ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά: Μία γυναίκα, Ρουμανικής καταγωγής και ο 8χρονος γιος της έχουν χάσει τη ζωή τους από κατάρρευση στεγάστρου ταβέρνας στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, ένα ζευγάρι Τσέχων έχασε τη ζωή του όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν την τροχοβίλα τους στην Σωζόπολη της Χαλκιδικής, ενώ ένας 39χρονος Ρώσος και το 2χρονο παιδί του έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους, έξω από ξενοδοχείο, στην Ποτίδαια.

Επιπλέον δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Παπανικολάου 5 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα έχει εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και ερευνούν καταστήματα και υπόγεια για τον εντοπισμό προβλημάτων, ενδεχομένων και θυμάτων από τις πλημμύρες…

Έρευνες

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.

Θα συνεχιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία χτυπάει αυτή την ώρα τα νησιά των Σποράδων, τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Στα Δυτικά έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στην Αιτωλοκαρνανία και στην Ηπειρο.

Στη Χαλκιδική εμφανίστηκε το φαινόμενο του υδροστρόβιλου, κυρίως στη Νικήτη. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Ηρακλειά, όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με ανεμοστρόβιλο, στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Εβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

Μπλακ άουτ σε όλη τη Χαλκιδική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Καλλικράτειας.