Δύσκολη ημέρα η Τρίτη λόγω καύσωνα - Πού θα δείξουν 42 βαθμούς τα θερμόμετρα

Δύσκολη ημέρα θα είναι η Τρίτη καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού η θερμοκρασία θα φτάσει έως και στους 42 βαθμούς Κελσίου, με δυνατή ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική επεκτείνονται σε όλη τη χώρα και το έντονο κύμα ζέστης, σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και σε αστικά κέντρα, θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκυλοσ συντριβανι

Ακόμα πιο δυνατός καύσωνας την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, χειρότερη ημέρα θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουλίου ενώ μέχρι την Πέμπτη αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα σε όλα τα νησιά.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα την Πέμπτη

Από την Πέμπτη πάντως στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας η πρόσκαιρη αλλά κατά τόπους σημαντική ενίσχυση των βοριάδων θα ρίξει αισθητά τη δυσφορία μαζί και με τη θερμοκρασία ενώ θα υπάρξουν και περάσματα από μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τοπικά ίσως και ισχυρές.

Αναλυτικά ο καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη

Στην Αττική σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένεται ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Συνθήκες καύσωνα κατά τόπους στα ηπειρωτικά, αλλά και τοπικές μπόρες ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 22 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο, θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.