Απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Απέρριψε με βούλευμά του το αίτημα για χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση.

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για να του χορηγηθεί τακτική άδεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Κουφοντίνα  επανακρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε αναιρέσει το προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα του  ίδιου δικαστικού συμβουλίου.

Τότε ο Κουφοντίνας είχε σταματήσει την απεργία πείνας, μετά από εβδομάδες άρνησης να σιτιστεί, υποστηρίζοντας μέσω της συνηγόρου του ότι «η κρίση στην οποία προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίση που αφορά τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».