Νεκρή παράνομη νοσοκόμα στο Κρατικό Νίκαιας- Τρομοκρατήθηκε και πήδηξε από το μπαλκόνι για να μην την συλλάβουν

 

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια νοσοκόμας, που δούλευε παράνομα ως αποκλειστική στο νοσοκομείο Νίκαιας, να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης, πηδώντας από το παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Ο πανικός και η αγωνία της, καθώς δεν διέθετε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, είχαν ως αποτελεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

«Την είδαμε όλοι ότι φοβήθηκε»

Ασθενείς που είδαν την άτυχη γυναίκα να πηδάει από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου είπαν στο protothema.gr:

«Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε μόλις κατάλαβε ότι έρχεται το προσωπικό φύλαξης για έλεγχο, την είδαμε που ήθελε κρυφτεί αλλά δεν ήξερε που να πάει και ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας άνοιξε τη μπαλκονόπορτα και πήδηξε. Θεώρησε ότι έτσι θα σωθεί . Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, δεν περιμέναμε να πηδήξει από το μπαλκόνι. Είχαμε μιλήσει μαζί της και μας είχε πει ότι είναι από την Γεωργία , μόνο αυτό ξέραμε. Προφανώς η γυναίκα δεν διέθετε τα έγγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της εδώ στο νοσοκομείο και φοβήθηκε. Την είδαμε όλοι ότι φοβήθηκε».

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί μια χρόνια πληγή για τα νοσοκομεία. Λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή αποκλειστικής νοσοκόμας από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Είναι φθηνότερες

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται από ειδικό κατάλογο ο οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν ειναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, συχνά η επιλογή γινεται εκτός του καταλόγου για λόγους κυρίως κόστους, καθώς οι παράνομες αποκλειστικές αμείβονται με πολυ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες κι αυτη η παράμετρος επηρεάζει σημαντικα τους ασθενεις και τους οικείους τους, ιδίως αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές οι διοικήσεις δίνουν εντολές για ελέγχους στους θαλάμους. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου η 50χρονη γυναίκα που φέρεται να είναι από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να διαφύγει απο τους άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης, με το δραματικό για εκείνη αποτέλεσμα.