Δίκη Χρυσής Αυγής: Ακόμη ένας κατηγορούμενος που... δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο - Στο ακροατήριο και πάλι η Μπέτυ Μπαζιάνα

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής παραβρέθηκε για άλλη μία φορά, η Μπέτυ Μπαζιάνα,   Η σύντροφος του πρωθυπουργού έφτασε νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, χωρίς συνοδεία και πήρε θέση στο ακροατήριο.

Είναι η δεύτερη φορά που η σύντροφος του πρωθυπουργού βρίσκεται στο δικαστήριο. Την πρώτη φορά ήταν πριν από 2 μήνες, όταν μάλιστα είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να μιλήσει με την μητέρα του Παύλου Φύσσα Μάγδα, στην οποία ευχήθηκε κουράγιο και της είπε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το αποτέλεσμα της δίκης.

Εντωμεταξύ, ο συνήγορος του Γ. Πατελη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση, μετά τη χθεσινή του κατάρρευση μέσα στο ακροατήριο..

 

mpaziana2.jpg 

Το «ίδιο έργο»

Τη γνωστή πλέον γραμμή του «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ακολούθησε και ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δυο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, αλλά τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις…μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ώρα, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Μάλιστα, η κ. Λεπενιώτη του επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία. «Το μήνυμα ήρθε 23.30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».

 

Τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες

Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Όταν ερωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλεια του στον Πειραιά σε ομιλία του Μιχαλολιακου», εκείνος απάντησε πως ο αδελφός του δεν πήγε.

Εις: Μετά όμως στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ πάντα θα είμαι δίπλα στη χρυσή αυγή».

Κ: Δε θυμάμαι.

Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει..

Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.

Π: Κάποιος που έχει ξεκόψει αυτά γράφει;

mpaziana3.jpg