Δίκη Γιακουμάκη: Καταδικάστηκαν 8 από τους 9 κατηγορούμενους - Οι ποινές

Η δίκη των 9 κατηγορούμενων ηλικίας 21 έως 25 ετών, είχε ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου μετά την παραπομπή τους από το Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Ιωαννίνων για «επικίνδυνη σωµατική βλάβη από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση».

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Ant1, οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους 5 η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί αν η ποινή αυτή θα είναι με αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από την υπόθεση bullying, έχουν σχηµατιστεί άλλες δύο δικογραφίες: Η µία αφορά την ποινική δίωξη για «παράβαση καθήκοντος» που ασκήθηκε κατά του προσωπικού της Σχολής και του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν∆ Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Η άλλη δικογραφία αφορά στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά αγνώστων για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

Τον Ιανουάριο του 2018, το Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Ιωαννίνων καταδίκασε τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκοµικής Σχολής σε ποινή φυλάκισης 6 µηνών µε τριετή αναστολή, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες την υπεύθυνη των εστιών της Σχολής και τον κ. Μαρκογιαννάκη, από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος.

Οι γονείς

Έπειτα από την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ανέφερε: «Θα σας μεταφέρω αυτά που μου είπε η οικογένεια. Είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι εκεί που βρίσκεται ο Βαγγέλης, η οικογένεια θα νιώθει καλύτερα».