Κάρυστος: Εκκενώθηκαν σπίτια την νύχτα λόγω της φωτιάς

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια.

Η φωτιά, που έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, ξέσπασε στη νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου, στη διασταύρωση προς Μπούρο, και έχει ήδη κινητοποιηθεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, οι οποίες, με εντολή του δημάρχου της περιοχής, εκκενώθηκαν οργανωμένα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκκενώθηκαν περίπου 10 σπίτια, στα οποία υπήρχαν συνολικά 15 άτομα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, οι άνεμοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαν ένταση 6 μποφόρ. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν και επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερις υδροφόρες.

Γύρω στη μία τα ξημερώματα, η ένταση των ανέμων είχε μειωθεί, βοηθώντας το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών και των υποστηρικτικών δυνάμεων.

Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Από την πυροσβεστική ανακοινώθηκε  πως υπήρχαν μόνο μικρές εστίες φωτιάς. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό αν τα σπίτια τα οποία εκκενώθηκαν, έχουν υποστεί ζημιές, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έκαψε πολλά στρέμματα στη περιοχή.