Πολίτης που αφόπλισε ληστή: «Αν γύριζα πίσω τον χρόνο δεν θα το έκανα ξανά» (video)

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έφερε χθες Τρίτη στο φως της δημοσιότητας το Open TV αποκάλυψε πώς ένας πελάτης καταστήματος ακινητοποίησε έναν ληστή στο Γαλάτσι.

Σήμερα ο 55χρονος πρωταγωνιστής περιέγραψε στο Open TV το κινηματογραφικό σκηνικό, τονίζοντας όμως ότι αυτό που έκανε ήταν αρκετά επικίνδυνο. Ο 55χρονος ιδιωτικός υπάλληλος τη στιγμή που μπήκε την περασμένη Δευτέρα σε κατάστημα με τυχερά παιχνίδια στο Γαλάτσι έπεσε πάνω σε ληστή, ο οποίος απειλούσε τον υπάλληλο με όπλο. Μετά από μάχη σώμα με σώμα τον έβγαλε έξω, τον ακινητοποίησε, ενώ τα χρήματα που είχε κλέψει από το ταμείο ο δράστης έπεσαν στο έδαφος.

«Όταν είδα τον άγνωστο στο γκισέ να παίρνει τα χρήματα σκέφτηκα ότι ή έχει κερδίσει το Τζακ Ποτ ή είναι ληστής. Λειτούργησα αυθόρμητα. Τον ακινητοποίησα και τον αφόπλισα. Δεν ήξερα ότι έχει πιστόλι. Όταν είδα το όπλο έγινα αγρίμι», λέει χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκαλεί ότι όταν αρχικά ο ληστής είδε τον 55χρονο, γύρισε και του μίλησε, μεν, αλλά ατάραχος συνέχισε τη ληστεία. Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι ήταν παράτολμη η πράξη του, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια κατάληξη θα είχε. Μάλιστα ο ίδιος συμβουλεύει κανείς άλλος να μη πράξει το ίδιο.

«Πρέπει να πω ότι δεν θεωρώ ότι αυτό που έκανα είναι μαγκιά ή ηρωισμός. Αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα έκανα το ίδιο. Συμβουλεύω να μην πράξει κανείς το ίδιο με εμένα», προσθέτει ο 55χρονος. Η Αστυνομία συνέλαβε τον 44χρονο δράστη που απεικονίζεται στο βίντεο αλλά και έναν 20χρονο συνεργό του. Οι δυο τους κατηγορούνται για συνολικά 22 επιθέσεις σε καταστήματα με τυχερά παιχνίδια.