Αναβολή στη δίκη για την μικρή Μελίνα – Δεν έχει τέλος το δράμα της οικογένειας στην Κρήτη

Αναβλήθηκε η δίκη για τον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επέμβαση ρουτίνας, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, Κρήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στην περίπτωση της 4χρονης Μελίνας θεωρείται ότι υπήρξε ευθεία παραβίαση των παιδιατρικών αλγορίθμων της κοινής διεθνούς ιατρικής πρακτικής.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθόταν η αναισθησιολόγος, που χειρίστηκε το περιστατικό, καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Η δικηγόρος της γιατρού δήλωσε κώλυμα αποστέλλοντας στο δικαστήριο έγγραφα για την παρουσία της σε μεταπτυχιακό μάθημα στην Αλεξανδρούπολη και η δίκη ανεβλήθη.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.