Παιδική πορνογραφία: 19χρονη τέρας φωτογράφιζε την πεντάχρονη αδελφή της και πωλούσε στο σκοτεινό διαδίκτυο τις εικόνες

Στη σύλληψη μίας 19χρονης προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ένα στίγμα βγήκε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Έτσι λοιπόν διαπιστώθηκε ότι μία 19χρονη φωτογράφιζε με το αζημίωτο την μόλις πέντε ετών αδελφή της γυμνή, την ώρα που έλειπε η μητέρα τους από το σπίτι, στη συνέχεια έστελνε τις φωτογραφίες στον σύνδεσμο του κυκλώματος, ο οποίος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και εκείνος τις διοχέτευε τις φωτογραφίες στο σκοτεινό διαδίκτυο. Εκτός από την 5χρονη αδελφή της, η 19χρονη μάλιστα φωτογράφιζε και δύο δεκαεξάχρονες φίλες της

Για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες η αμοιβή της ήταν 15 με 20 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, «από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και συνελήφθη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο εμφανές και στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίαςανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετέχει μία γυναίκα και τρία ανήλικα κορίτσια.