«Θα φωνάξουμε τους αντεξουσιαστές» - Άγριος ξυλοδαρμός δικηγόρου έξω από την ΑΣΟΕΕ όταν άρχισε να τραβάει βίντεο από τους παράνομους πάγκους

«Φύγε, θα φωνάξουμε τους αντιεξουσιαστές. Κινδυνεύεις. Φύγε για να σωθείς».Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, της περασμένης Παρασκευής, όταν ο δικηγόρος Εδουάρδος Κυπριωτάκης, περνούσε έξω από την ΑΣΟΕ για να μεταβεί στο Υποθηκοφυλακείο  Οταν πέρασε μπροστά από τους πάγκους που είχαν στήσει για ακόμη μία ημέρα οι «γνωστοί» της περιοχής, αποφάσισε να τραβήξει ορισμένες φωτογραφίες.

«Τότε, μου επιτέθηκαν δέκα άτομα, με ρίξανε στο έδαφος, με κλοτσιές και μπουνιές»  λέει ο δικηγόρος. Οι εικόνες του προσώπου του σοκάρουν καθώς έχει πρηστεί από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο, στα χέρια αλλά και στα πόδια του.

 

 

 

«Στην αρχή μου είπαν γιατί βγάζεις φωτογραφίες, τους είπα ότι δεν βγάζω πρόσωπα, ότι τραβάω τα προϊόντα. Μου επιτέθηκαν με μπουνιές και κλοτσιές και φύγανε. Εγώ προχώραγα στο δρόμο, συνέχιζα να βγάζω φωτογραφίες. Ενας προσπάθησε να μου πάρει το κινητό, δεν τα κατάφερε. Με σπρώξανε και άρχισαν να με χτυπάνε. Μου φωνάζανε να μην τραβάω φωτογραφίες. Με χτύπησαν με μανία, μέχρι που ήρθε μία κυρία να με βοηθήσει», μας είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος. «Ζαλίστηκα αρκετά καθώς με χτυπούσαν πάνω από 10 διακινητές. Πήγα λίγο πιο κάτω, έκατσα και κάλεσα για βοήθεια», τόνισε.

Οπως καταγγέλλει κάλεσε αρκετές φορές την Αστυνομία όμως χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες για να εμφανιστεί περιπολικό. «Πήρα τηλέφωνο το 100 και ενημέρωσα άμεσα και τους ζήτησα να στείλουν μεγάλη δύναμη για να γίνουν οι δέουσες συλλήψεις. Μου είπαν ότι θα έρθουν. Πέρασε ένα τέταρτο, δεν ήρθε κανείς. Τελικά πήρα τέσσερις φορές το 100, το υπουργείο και τη ΓΑΔΑ. Επρεπε η Αστυνομία να έρθει τη στιγμή που κάλεσα. Δεν ήρθε. Εγώ θα ακολουθήσω τις δέουσες διαδικασίες. Εμεινα δύο ώρες εκεί ώσπου ήρθε ένας μετανάστης και με ενημέρωσε ότι άλλος ένας μετανάστης έχει σχέσεις με τους αντιεξουσιαστές και μου είπε ότι πρέπει να αποχωρήσω γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα και κινδυνεύει η ζωή μου», ανέφερε ο κ. Κυπριωτάκης.

Η επιχείρηση

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας αλλά και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν τελικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων και στην κατάσχεση χιλιάδων απομιμητικών προϊόντων. Ορισμένοι από τους αλλοδαπούς πρόλαβαν και κρύφτηκαν μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου δεν μπορούσε να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ, λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά:

• 104 τσάντες,
• 1.948 ζευγάρια αθλητικών υποδημάτων,
• 2.523 αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων,
• 3.081 είδη οικιακής χρήσης,
• 625 κοσμήματα (φομπιζού),
• 427 είδη ένδυσης,
• 287 ζεύγη κάλτσες,
• 310 ζεύγη γυαλιών ηλίου καθώς και
• 32 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του κέντρου Αθηνών, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ειδικές αστυνομικές δράσεις στην περιοχή του Πεδίου του Αρεως και περιμετρικά αυτού, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων, και κατά το μήνα Μάιο 2019 ελέγχθηκαν 2.129 άτομα και 167 οχήματα και προσήχθησαν 967 άτομα. Από αυτούς συνελήφθησαν 9 άτομα, εκ των οποίων:

– 1 για κλοπές
– 1 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
– 1 για παράβαση του νόμου περί όπλων
– 3 για παρεμπόριο
– 2 για διωκτικά έγγραφα
– 1 για λοιπά αδικήματα
Παράλληλα, κατασχέθηκαν:
– 25 γραμμ. shisa
– 0,4 γραμμ. ηρωίνης
– 2 μαχαίρια
– 1.617 είδη παρεμπορίου.