Έτοιμοι για όλα οι δράστες της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ - Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Έτοιμοι για όλα ήταν, όπως δείχνουν τα ευρήματα, οι  Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης που συνελήφθησαν δευτερόλεπτα αφότου είχαν ληστέψει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που τους παρακολουθούσε και γνώριζε για το χτύπημα.

Όπως όλα δείχνουν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, οι δύο δράστες δεν είχαν αντιληφθεί ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική καθώς και οι δύο είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την συγκεκριμένη υπηρεσία με αποτέλεσμα να αιφνιδιασθούν και να συλληφθούν αμέσως μετά τη ληστεία στη χρηματαποστολή στο νοσοκομείο. Τα πιστόλια βρέθηκαν πάνω τους, ενώ κατασχέθηκαν και οι δύο κασετίνες με τα χρήματα που άρπαξαν από τη χρηματαποστολή.

Μετά τη σύλληψη τους οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνες σε σπίτια προσώπων που συνδέονται με τους κατηγορούμενους. Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζουν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και ένα μπουφάν με την ένδειξη Police.

Στην Αντιτρομοκρατική και στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μεταφέρονται, τέσσερα laptop, μεγάλος αριθμός τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM, όπως επίσης και πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.

Σε συνέχεια χθεσινής ενημέρωσης σχετικά με τη σύλληψη τριών ημεδαπών (δύο ανδρών και γυναίκας) μετά τη ληστεία χρηματαποστολής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ανακοινώνεται ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργούνται έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αλεξίσφαιρο γιλέκο,
μπουφάν με την ένδειξη « POLICE »,
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,
(4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ),
πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους (2) πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), χτες, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο τριανταπεντάχρονος κι ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Σακκάς και Δημητράκης οι ληστές – Γνωστοί για υποθέσεις τρομοκρατίας

Δύο πολύ γνωστά ονόματα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πολύ σοβαρές υποθέσεις, είναι δράστες της ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη.

Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. Εκτός από τους κατηγορούμενους, Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη, ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Οι δράστες της ληστείας ήταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική κι αυτό γιατί, δεν πρόκειται για δύο συνηθισμένους ληστές.

Ο ρόλος της 39χρονης

Η γυναίκα που φέρεται να φιλοξένησε τους δύο «ληστές» στη Θεσσαλονίκη και βρισκόταν στο χώρο του ΑΧΕΠΑ κατά τη διάρκεια διάπραξης της ληστείας, είναι γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το 2007, στη Θεσσαλονίκη, είχε συλληφθεί ο σύντροφός της και αργότερα και η ίδια, κατηγορούμενη για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και για εμπρησμό με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής στη ΔΕΗ.

Ο αδερφός της, μαζί με ένα ακόμη άτομο, είχαν συλληφθεί στις 31 Ιανουαρίου 2011 για ληστεία, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του ΟΔΔΥ, σε κέντρο νεότητας στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Αποφυλακίστηκε το 2015.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος