«Τουρίστας πλήρωσε 590 ευρώ για εξετάσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης»

Ένας Καναδός τουρίστας πλήρωσε 590 ευρώ για εξετάσεις στο νοσοκομείο της Σαντορίνης! Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300 ευρώ. «Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία.

«Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ! Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. «Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι», τονίζει ακόμη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, που έδωσε στη δημοσιότητα την απόδειξη για τη χρέωση των 590 ευρώ στον Καναδό τουρίστα.

Απόδειξη εξετάσεων
Η απόδειξη για τις εξετάσεις που έκανε ο Καναδός τουρίστας

«Δείτε τις χρεώσεις σε υπηρεσίες που είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο», αναφέρει στην ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, που έδωσε στη δημοσιότητα και κατάσταση με το κόστος των εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα και στα νοσοκομεία.

Τιμοκατάλογος εξετάσεων
Ο τιμοκατάλογος εξετάσεων που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ

Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε και ότι δεν γίνονται τοκετοί, αιμοκαθάρσεις ή χειρουργεία. Ακόμη επισημαίνει ότι έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων και πως λείπουν βασικές ειδικότητες, ενώ καταγγέλλει ότι η διοίκηση προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες με μπλοκάκι, που παράλληλα ασκούν το επάγγελμα στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Η απάντηση του νοσοκομείου της Σαντορίνης

Το νοσοκομείο Σαντορίνης, σε ανακοίνωση για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ουσιαστικά δεν απαντά στα όσα καταλογίζει η Ομοσπονδία για τη χρέωση στον Καναδό τουρίστα, παρά μόνο κάνει ένα ειρωνικό σχόλιο για το πώς έφτασε στα χέρια της η εν λόγω απόδειξη.

«Οσον αφορά στον τιμοκατάλογο του Γ.Ν. Θήρας, μην εκτίθεστε άλλο κύριοι. Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σε εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στον Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος», αναφέρει σε ανακοίνωση το νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα που καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο Σαντορίνης απαντά ότι ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 γιατρών πλήρους απασχόλησης. Ακόμη, αναφέρει ότι το 2018 έγιναν εκεί πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις και 65 τοκετοί, ενώ το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52.