ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Τετάρτη - Βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φθινοπωρινός, αλλά φυσικά λόγω εποχής με λίγη υγρασία και ζέστη, ο καιρός και την Τετάρτη σύμφωνα με την Εθνική Μετρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ το σκηνικό του καιρού θα έχει βροχές και καταιγίδες ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ της ίδιας μέρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

  • Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.
  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
  • Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και κυρίως στα βόρεια είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες, ενδεχομένως ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Meteo: Ρεκόρ Κεραυνών την Τρίτη

Σύμφωνα με το meteo.gr, στο σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» καταγράφηκαν μέχρι τις 20:30 περίπου 6250 κεραυνοί με τους περισσότερους να εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Ήπειρο και στη Ρόδο.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς