Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα: «Προσοχή στα κουνούπια...»

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ταϊλάνδη

Για την Ελλάδα η αιτία είναι τα… κουνούπιαΣτην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας ως εξής: «Προσοχή στα κουνούπια! Το 2018 υπήρξαν πολλά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Πρέπει να πάρετε μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, κάνοντας χρήση αντικουνουπικών, να έχετε κλειστές πόρτες και παράθυρα ή να χρησιμοποιείτε σίτες».

Για την Ισπανία, η ταξιδιωτική οδηγία -όσον αφορά στη Μαγιόρκα- αναφέρει ότι οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν περνούν κάτω από μπαλκόνια γιατί πέφτουν και για την Βαρκελώνη ότι γίνονται διαδηλώσεις και υπάρχει πολιτική αναταραχή.

Για την Γαλλία τους προειδοποιούν να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στα Κίτρινα Γιλέκα και τις διαδηλώσεις που κάνουν και για την Ταϊλάνδη εφιστούν την προσοχή όλων των Βρετανών τουριστών για το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης.