Εκτός ελέγχου οι φυλακές - Συναγερμός από νέα αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού και στην Αστυνομία. Μεγάλη αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων -Αράβων και Γεωργιανών- βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα -μέχρι στιγμής- δυο κρατούμενοι να έχουν μεταφερθεί μαχαιρωμένοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 στη Β’ πτέρυγα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της άγριας συμπλοκής και περισσότερα στοιχεία για τους κρατούμενους.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Κορυδαλλό, οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων έσπασαν μια κλειδαριά στην Α’ Πτέρυγα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η άγρια συμπλοκή και να πάρουν μέρος και κρατούμενοι της Α’ Πτέρυγας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κρατούμενοι έχουν πάρει κλειδιά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Περιορισμένης έκτασης επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων διαφορετικής εθνικής καταγωγής έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στη Β΄ πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού», σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και προστίθεται ότι:

«Κατά τα επεισόδια 3 κρατούμενοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 2 εντελώς ελαφρά. Με την παρέμβαση των υπαλλήλων η τάξη έχει αποκατασταθεί πλήρως στις φυλακές Κορυδαλλού».

Πλέον κάθε εβδομάδα στις φυλακές της χώρας σημειώνονται  περίπου 4-5 αιματηρά περιστατικά ή κι αποδράσεις. δείγμα της διάλυσης που επικρατεί , την τελευταία τετραετία, στον χώρο των σωφρονιστικών καταστημάτων.