«Επιστρέφω σε πέντε λεπτά» - Το μήνυμα των ΑμΕΑ στους οδηγούς

Παρέταξαν τα αναπηρικά τους αμαξίδια και άφησαν…σημείωμα «Επιστρέφω σε πέντε λεπτά». Στη Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη οι ΑμΕΑ έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους οδηγούς της πόλης προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν όσους παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία.
«Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουνε στη δίκη μας πόλη. Ελπίζουμε άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑμΕΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν, να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο 28χρονος συγγραφέας-ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου οποίος λόγω τροχαίου κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία 13 χρόνια .

4820170

«Αυτή η δράση αφορά όλες τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, από μικρούς μαθητές, μέχρι ενήλικες και μεγάλους», τόνισε ο Χρήστος Μπουλούμπασης, διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Εξξάλλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων η Τροχαία Θεσσαλονίκης μοίρασε δωρεάν 100 κράνη σε οδηγούς δικύκλων μετά από κλήρωση.

Στις δράσεις συμμετείχε και ο Παραολυμπιονίκης και υπαστυνόμος Αντώνης Τσιαπατάκης, ο οποίος έδωσε οδηγίες στους πολίτες  για την πρόληψη τροχαίων.