Άλλα ...λόγια από το εστιατόριο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμαράκια - «Ζητήσαμε επανειλημμένα τον τιμοκατάλογο...»

αστρονομικό ποσό των 836 ευρώ πλήρωσε τουρίστας και η παρέα του σε εστιατόριο της Μυκόνου
Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο Τεγιάδα από τις ΗΠΑ εξηγεί πως βρέθηκε στη Μύκονο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Περπατώντας στην παραλία του Πλατύ Γιαλού αναζητούσαν ένα μέρος να πάρουν το μεσημεριανό τους. «Περπατούσαμε στην παραλία αναζητώντας ένα μέρος για να φάμε και ένας από τους εργαζόμενους στο εστιατόριο μας κάλεσε να καθίσουμε εκεί, καθώς είχαν ειδικά διαμορφωμένο μενού» μας εξηγεί.

 

«Υπεκφυγές» της σερβιτόρας

Αρχικά, έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως – όπως ισχυρίζεται ο ίδιος – ζήτησαν κατ’ εξακολούθηση τιμοκατάλογο από τη σερβιτόρα που τους εξυπηρετούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Ζητήσαμε τιμοκατάλογο αλλά η σερβιτόρος αρνήθηκε να μας φέρει. Μας είπε, “αφήστε να σας φέρω πρώτα τα ποτά σας” και έτσι παραγγείλαμε 6 μπίρες» υποστηρίζει και συνεχίζει: «Επέστρεψε και πάλι χωρίς τιμοκατάλογο, παρά το γεγονός πως ζητήσαμε επανειλημμένα να μας φέρει. Η απάντησή της ήταν «αφήστε με να σας πω τα σπέσιαλ. Τι έχετε διάθεση να φάτε;». Απαντήσαμε πως θέλαμε θαλασσινά. Συνέχισε να μας απαριθμεί τα πιάτα…».

Η παρέα των έξι τουριστών συνέχισε να ζητά επίμονα τιμοκατάλογο, ωστόσο η σερβιτόρος το απέφυγε και τους πρότεινε να αναλάβει εκείνη το μενού. «Μας καθησύχασε και μας ρώτησε τι θα θέλαμε να φάμε. Της είπαμε καλαμαράκια και απάντησε πως θα μας φέρει μια ωραία παραγγελία την οποία μπορούμε να μοιραστούμε» συνεχίζει ο Αμερικανός. «Ρωτήσαμε πόσο θα στοίχιζε και μας απάντησε «εξαρτάται από το πιάτο που θα ετοιμάσει ο σεφ». Δεν ικανοποιήθηκα με την απάντηση, αλλά δεν περίμενα να πληρώσω 800 δολάρια» πρόσθεσε.

Απέδωσαν το ύψος της τιμής στον… εργασιακό φόρτο του σεφ

Οι τουρίστες ζήτησαν εξηγήσεις για τον τσουχτερό λογαριασμό που ξεπερνούσε τα 800 ευρώ στο σύνολό του. «Δηλώσαμε τη δυσαρέσκειά μας και ζητήσαμε εξηγήσεις για το ύψος του λογαριασμού και η απάντησή της ήταν πως η τιμή είχε να κάνει με την ποσότητα που ετοίμασε ο σεφ» σημείωσε. «Αποφασίσαμε πως πέσαμε θύματα τουριστικής απάτης, πληρώσαμε και φύγαμε» συνέχισε.

 Τι του είπαν στο Α.Τ. Μυκόνου

Ο Φρανσίσκο Τεγιάδα μας εξήγησε πως οι ιδιοκτήτες άλλου εστιατορίου του συνέστησαν να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. «Μας είπαν πως αυτό που συνέβη ήταν παράνομο και μας σύστησαν να το καταγγείλουμε στην αστυνομία πριν φύγουμε από τη Μύκονο» λέει και εξηγεί πως επισκέφθηκαν το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου το επόμενο πρωί. «Από το τμήμα μας απάντησαν πως αν τους καλούσαμε απευθείας στο σημείο δεν θα είχαμε πληρώσει ένα τέτοιο ποσό, κάτι που δυστυχώς δεν πράξαμε» είπε. Ο Τεγιάδα και οι συνεργάτες του αναχώρησαν λίγη ώρα αργότερα με το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.

Η απάντηση από το εστιατόριο

Επειτα από την έκταση που πήρε η ανάρτηση του Αμερικανού, υπεύθυνος του εστιατορίου απάντησε στο TripAdvisor υπερασπιζόμενος τους εργαζόμενους που όπως εξήγησε δέχονται παραγγελίες με βάση τον τιμοκατάλογο όπου αναγράφονται κανονικά οι τιμές.

«Αγαπητέ κύριε,
οι σερβιτόροι παίρνουν τις παραγγελίες με βάση τις τιμές που αναγράφονται ξεκάθαρα στους τιμοκαταλόγους μας. Αν υπήρξε κάποια παρεξήγηση με τις τιμές που προκάλεσε την δυσαρέσκειά σας, λυπούμαι ειλικρινά. Ωστόσο, δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση από μέρους μας.

Θα το εκτιμούσα αν διορθώνατε την ανάρτησή σας, αφαιρώντας προσβλητικές λέξεις όπως «απάτη». Από την περιγραφή του γεγονότος δεν βλέπω πως μπορείτε να δικαιολογήσετε τέτοιους χαρακτηρισμούς», γράφει ο υπεύθυνος του εστιατορίου.

 

Προτεινόμενα για εσάς