Με τι καιρό θα πάμε μέχρι την κάλπη

Στα δύο φαίνεται να χωρίζεται η χώρα όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, καθώς αναμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί γενικά καλός καιρός.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Open TV, Παναγιώτα Σπηλιωτοπούλου, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα έχουμε συννεφιά και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με βροχές τοπικά έντονες και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν και ο καιρός θα βελτιωθεί, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά, όπου θα συνεχίσουν να σημειώνονται βροχές, κατά τόπους όμως και εξασθενημένες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά καλός καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα με πιθανούς πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου τοπικά, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 22 με 24 βαθμούς τοπικά, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 24 με 27-28 βαθμούς τοπικά, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 16 έως 25 και στο Νότιο Αιγαίο από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, βαθμιαία δυτικοί έντασης 3-5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ, στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι 3-5 τοπικά 6 μποφόρ, με στροφή από το απόγευμα σε νότιους και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί έντασης 3-5 τοπικά 6 μποφόρ.

Αττική: Γενικά αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βόρειοι 3-5 τοπικά 6 μποφόρ στον Σαρωνικό και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Συννεφιά παροδικά αυξημένη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και προς το Νομό Χαλκιδικής και σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το απόγευμα, θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στο κέντρο έως 22 βαθμούς και άνεμοι βόρειοι 3-5 τοπικά 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με σταδιακή εξασθένηση.

Ο καιρός των εκλογών

Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, γενικά καλός αναμένεται ο καιρός το Σάββατο, με λίγη συννεφιά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά και τοπικές βροχές τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως, το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έντασης 3-5 μποφόρ και στο Β. Αιγαίο βαθμιαία νότιοι ανάλογης έντασης. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή των εκλογών, θα επικρατεί λίγη συννεφιά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Ευνοείται, επίσης, η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη δυτική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έντασης 3-5, τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ από το απόγευμα και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί έντασης 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.