Πάνω από 60 επιθέσεις για τον Κουφοντίνα - Την Τρίτη η συνεδρίαση στον Άρειο Πάγο

Σε μπαράζ επιθέσεων επιδίδονται τις τελευταίες ώρες αλληλέγγυοι στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, στην Αθήνα, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου και θα κριθεί, εάν η υπόθεση της απόρριψης του αιτήματός του, για άδεια θα αναπεμφθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα από την αρχή και με νέα σύνθεση.

Από τις 2 Μαΐου, όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε απεργία πείνας, έχουν γίνει πάνω από 60 καταδρομικές επιθέσεις, αναρτήσεις πανό, συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την χώρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι συντονισμένες επιθέσεις που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα – ΑΣΟΕΕ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου την Δευτέρα το μεσημέρι ενώ την ίδια στιγμή για την Τρίτη έχουν προγραμματισθεί να γίνουν πορείες και συγκεντρώσεις στο Μοναστηράκι στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αθήνα επιθέσεις κουφοντίνα

Μία… «Χαοτική συγχορδία»

Την Δευτέρα το μεσημέρι, την ευθύνη για την πρόσφατη (σ.σ. στις 14 Μαΐου) επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής ανέλαβε η ομάδα με το όνομα «Χαοτική συγχορδία».

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Χαοτική συγχορδία» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ που είχε γίνει τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου στο Α.Τ. Καισαριανής, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές.

Η «Χαοτική συγχορδία» εξαπολύει μάλιστα ανοιχτά απειλές για νέες επιθέσεις, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος κάνει απεργία πείνας. «Κάθε λεπτό που δεν ικανοποιείται το αίτημά του, το μίσος μας διογκώνεται και προετοιμάζουμε νέες δράσεις με μεγαλύτερη κλιμάκωση. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε, οι συνέπειες θα είναι μη διαχειρίσιμες. Θα σας κάψουμε ζωντανούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους.

Επιθέσεις στα Πανεπιστήμια 

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν περίπου στις 14:30 έξω από την ΑΣΟΕΕ, την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό.

Αναρχικοί βγήκαν από τις εγκαταστάσεις Πανεπιστημίων και πυρπόλησαν κάδους απορριμάτων ενώ πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Νωρίτερα, αναρχικοί έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thebest.gr στην Πάτρα, ενώ στον Βόλο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα πορεία αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που συνεχίζει ο καταδικασμένος δολοφόνος της «17 Νοέμβρη». Σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, αλληλέγγυοι προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων, ενώ στην Πάτρα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία συμπαράστασης στον Κουφοντίνα. Μάλιστα, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κλεισό γήπεδο στο οποίο μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τους απέτρεψε η αστυνομία.

Σχετική εικόνα

Την Τρίτη στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αύριο Τρίτη προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια στον Κουφοντίνα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η αναίρεση δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι η συζήτηση στο ποινικό τμήμα προσδιορίσθηκε για αύριο.

Αν οι διαδικασίες κινηθούν, όπως όλα δείχνουν, με τις ταχύτητες φωτός για τα δεδομένα της Δικαιοσύνης, που κινούνται από την Παρασκευή, δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση ακόμη και αύριο για το αν θα αναπεμφθεί η υπόθεση στο Βόλο ή αν θα απορριφθεί η αναίρεση της κυρίας Δημητρίου, την οποία θα στηρίξει η ίδια ως εισηγήτρια στο Ποινικό Τμήμα. Αν η αναίρεση της κυρίας Δημητρίου απορριφθεί, τότε οριστικά δεν θα χορηγηθεί η 7η άδεια στον Κουφοντίνα.

Στην αντίθεση περίπτωση θα αποφασίσουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση, χωρίς τη συμμετοχή δηλαδή κανενός εκ των τριών δικαστών που απέρριψαν το αίτημα του πολυισοβίτη.