Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Απορρίφθηκε η νέα αίτηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου

Σε απεργία πείνας προσφεύγει ο καταδικασμένος  για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοτνίνας,  μετά από την απόρριψη της αίτησης του για άδεια από την φυλακή από το Συμβούλιο Φυλακής Κασσαβέτειας Βόλου, που συνεδρίαασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο εισαγγελέας έθεσε βέτο στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος όχι τυπικούς, αλλά ουσιαστικούς λόγους (τη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του).

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας ήταν απ’ αυτούς που είχαν συμφωνήσει στη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα στο παρελθόν.

Η υπαναχώρηση από την ίδια τη δική του στάση, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάτι (η δήλωση που επικαλείται είχε γίνει από τον Δ. Κουφοντίνα σε προγενέστερο χρόνο, προτού μεταφερθεί στις φυλακές της Κασσαβέτειας) δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο, το οποίο έχει πολιτικούς καθοδηγητές: την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου.

Οταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, την προκλητική δικαιολογία με την οποία άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, ο πολιτικός κρατούμενος του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος.

«Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας», κατέληξε ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος ήδη άδειασε το κελί του από κάθε είδους τρόφιμο και άρχισε απεργία πείνας.