Μεγάλη Δευτέρα για τον Λυκουρέζο - Η πρώτη του δήλωση έξω από το γραφείο του ανακριτή

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείο υπέρασε σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που πήρε προθεσμία μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, τον έτερο δικηγόρο που συνελλήφθη για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο κ.Λυκουρέζος, έξω από το γραφείου του ανακριτή έκανε την πρώτη του δήλωση εκφράζοντας την έκπληξή του  «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

«Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι σοκαρισμένος» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο δικηγόρος του. Στο πλευρό του για να τον στηρίξουν βρίσκονται η κόρη του, από το γάμο του με τη Ζωή Λάσκαρη, Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου αλλά και η σύντροφός του, ηθοποιός, Νατάσα Καλογρίδη.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της παροχής προθεσμίας από τον ανακριτή στον πελάτη του, επανέλαβε την έντονη αντίθεση του στην έκδοση εντάλματος σύλληψης και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία».

«Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητάς του» πρόσθεσε ακόμη ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου Γιάννης Μαρακάκης αλλά και ο Αλέξης Κούγιας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη σύλληψή του.

Ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται πως έχει εμπλοκή στη μαφία των φυλακών και αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης κατά του έγκλειστου Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση της Energa.

Το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αναφέρθηκε σε διαλόγους που είχε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον δικηγόρο του, αλλά και με δημοσιογράφο

Συγκεκριμένα, σε διάλογο που είχε «ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον προφυλακισμένο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο έγινε αναφορά σε συνάντηση που είχαν οι συνήγοροι του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου με την μεσολάβηση γνωστού ποινικολόγου, όπου φέρεται να ζήτησαν 2.000.000 ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, για να μην καταθέσει ο πελάτης τους σε βάρος του.