Αστυνομική έρευνα στις φυλακές - Όπλα, ναρκωτικά και κινητά βρέθηκαν σε Κορυδαλλό και Αυλώνα

Αυτοσχέδια όπλα, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης έρευνα, που έγινε σε χώρους των φυλακών Αυλώνα.

Η έρευνα, διεξήχθη από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και οι κρατούμενοι στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα επίμαχα αντικείμενα, θα διωχθούν ποινικά και πειθαρχικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε σε κρατούμενο ποσότητα ναρκωτικών βάρους περίπου 450 γραμμαρίων και κατασχέθηκε.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια για ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία των φυλακών συνεχίζεται».

Αποτέλεσμα εικόνας για φυλακές αυλώνα

Συγκέντρωναν… πολεμοφόδια στις φυλακές του Αυλώνα

Δέκα λοστοί, 21 αυτοσχέδια μαχαίρια, 6 λάμες, 3 ξύλινα ρόπαλα, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 ψαλίδια, καλέμι και μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε χώρους κράτησης των φυλακών νέων στον Αυλώνα.

Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος 28 εγκλείστων, ενώ 3 από αυτούς βαρύνονται επιπλέον και για τη νομοθεσία περί ναρκωτικών.