Ισόβια και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον πατέρα της μικρής Άννυς – Αθωώθηκε η μητέρα της

Aμείωτη άφησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον πατέρα της Άννυ κρίνοντάς τον ένοχο για τον φρικτό θάνατο του κοριτσιού τον Απρίλιο του 2015 .

Αποτέλεσμα εικόνας για Αννυ

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Στανισλάβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα) ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού καθώς ο κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί πως τεμάχισε το κοριτσάκι, το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αννυ

Για τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή, το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση.

Στον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση , φίλο του πατέρα, Νικολάι Αχμέντοφ, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη εννέα ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για περιύβριση νεκρού, ενώ σε λίγο καιρό ο Αχμέντοφ αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κάνει «μεροκάματα» στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Σε πρώτο βαθμό ο Αχμέντοφ είχε καταδικασθεί σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αννυ

Η συγκλονιστική αγόρευση του Εισαγγελέα…

 

Θυμίζουμε ότι την καταδίκη του πατέρα της μικρής Άννυς και την αθώωση της μητέρας πρότεινε ο εισαγγελέας στη χθεσινή δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, αναφέροντας στην έναρξη της αγόρευσής του: «Στα 36 χρόνια που υπηρετώ τη Δικαιοσύνη ως εισαγγελικός λειτουργός, η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια υπόθεση».

Επισήμανε, χαρακτηριστικά, ότι όταν διάβασε για πρώτη φορά τη δικογραφία, την έκλεισε και την ξαναδιάβασε μετά από 15 μέρες, καθώς δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τέτοιες πράξεις. «Πέρασα πρώτα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, μετά είδα τα πράγματα ψυχρά σαν εισαγγελικός λειτουργός», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας εισαγγελέας δεν χαίρεται όταν προτείνει καταδίκες και επιβάλλει βαριές ποινές.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «κεντρικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης είναι ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο, αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και, παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς».

Τόνισε πως πρέπει να βρεθεί η αλήθεια και να «κρίνουμε κατά συνείδηση», λέγοντας ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία υπαίτιος του θανάτου της μικρής Άννυς ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας. «Όχι μόνο με τα στοιχεία, αλλά και η λογική εκεί μας οδηγεί.

Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο και έκρινε σαν γιατρός ότι το παιδί είναι νεκρό. Δεν αποκλείω να το σκότωσε και με το ίδιο μαχαίρι να το τεμάχισε, εκεί οδηγούν τα αποδεικτικά στοιχεία. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίμα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυς. Οι άλλοι ισχυρισμοί είναι υπερασπιστικοί και δεν με πείθουν. Αφού λοιπόν τη σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του και έκρινε ότι πρέπει να τεμαχίσει την κόρη του και να τη βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε», εξηγώντας ότι φοβήθηκε πως θα βρεθούν στοιχεία και έκρινε σκόπιμο να προβεί στον τεμαχισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αννυ

Όσον αφορά στη μητέρα, υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. «Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο αφήνοντάς το στον πατέρα του. Δεν υπάρχει καμία συνάφεια μεταξύ του κατηγορουμένου και της μητέρας και πρέπει να κηρυχθεί αθώα».

Όσον αφορά στον συγκατηγορούμενο του πατέρα της Άννυς, ανέφερε πως δεν θα υπήρχε υποψία ότι τελέστηκε έγκλημα αν δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυς. «Δεν θα υπήρχε κανείς από εμάς εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα κορίτσι που εξαφανίστηκε όπως τόσα παιδιά. Εκεί μας οδηγεί η ηθική απόδειξη και η λογική. Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι ο πατέρας σκότωσε και τεμάχισε το παιδί».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο συγκατηγορούμενος ενοχοποιείται από τον πατέρα της Άννυς. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Φρονώ, όμως, ότι συμμετείχε στον τεμαχισμό. Ως προς αυτό πρέπει να κηρυχθεί ένοχος και αθώος από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση».