Κεραυνός στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες - Εκκενώθηκε και έκλεισε νωρίτερα ο αρχαιολογικός χώρος

Απίστευτο περιστατικό μέσα στην ανοιξιάτικη καταιγίδα, που έπληξε την Αθήνα νωρίς το απόγευμα. Ισχυρότατος κεραυνός, ο ήχος του οποίου αντήχησε σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, χτύπησε περίπου στις 16:30 το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες.

Όλοι διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό. Από τον κεραυνό διαλύθηκε το αλεξικέραυνο, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε και έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

acropoles_keraunos2

Οι δύο τουρίστες φέρουν τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο των εκδοτηρίων,  στην περιοχή του Ερεχθείου, ενώ επί τόπου μετέβη το ΕΚΑΒ. Οι δύο αρχαιοφύλακες είναι 24 και 52 ετών και υποβάλλονται σε καρδιολογικό έλεγχο, από το φόβο ο κεραυνός (η εκκένωση του ηλεκτρικού φορτίου) να έχει προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα).

acropoles_keraunos5

Και οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, όπως γίνεται σε περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας, για έλεγχο τυχόν αρρυθμιών που μπορεί να εμφανισθούν. Οι δύο τουρίστες φέρουν ελαφρά τραύματα από τα θραύσματα από το κουβούκλιο. Πρόκειται για  μία Σκανδιναβή και έναν Κορεάτη.

Ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο, όπως είπε στο protothema.gr ο Γ. Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παρθενώνας κεραυνός

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Ο κεραυνός όπως επιβεβαιώνει η ανακοίνωση έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο και είναι ευτύχημα, που δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

acropoles_keraunos3

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και το χαλάζι. Μόλις προχθές μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr έπεσαν 11.000 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα  – οι 700 στην Αττική.

Προτεινόμενα για εσάς