Ποινή 41 χρόνων καθείρξεως για τον επίδοξο δολοφόνο του Πάνου Καλλίτση

Ποινές πολυετούς καθείρξεως επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους τρεις κατηγορουμένους για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο Πάνος Καλλίτσης καθώς και η τότε σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Ο κατηγορούμενος, που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού, κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε 41 (κατά συγχώνευση), χρόνια κάθειρξη. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 53 ετών.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, υπήκοο Ιράκ, παρόντα στην ληστεία, το δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη. Σε πρώτο βαθμό ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, πρώην αστυνομικό ,που βρισκόταν εκτός του γκαράζ την ώρα της ληστείας επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ληστείας. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Σε δηλώσεις του μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Πάνος Καλλίτσης, έκανε λόγο για ηθική του δικαίωση: «Νιώθω δικαιωμένος ηθικά, μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι, που επέλεξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν θέλω το κακό κανενός».