Επεισόδια στην Πατησίων - Κακήν κακώς διαλύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια!

Διαλύθηκε πρόωρα η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν  το απόγευμα της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, κάτοικοι των Εξαρχείων, διαμαρτυρόμενοι, για τη δραματική κατάσταση που ζουν στην περιοχή τους, αλλά και για την υποβάθμισή της.

Λίγο μετά τις 19:15, η συγκέντρωση διαλύθηκε λόγω επίθεσης ομάδας νεαρών, που πραγματοποίησαν… αντισυγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα και εκσφενδονίζοντας προς τους διαδηλωτές νεράντζια και αβγά.

Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι κουκουλοφόροι μάλιστα εκτόξευσαν χυδαία συνθήματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εν λόγω  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

Λίγο αργότερα ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε την απάντησή του, μέσω του λογαριασμού του, στο Facebook, όπου ανάρτησε φωτογραφία από τη συγκέντρωση και έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής: “Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων για το δικαίωμά τους στην ασφάλεια. Σε εσάς που μας την πέσατε με συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου, σας έχω γραμμένους.

Στους αρμόδιους που δεν μερίμνησαν, για ακόμη μία φορά, για την ασφάλεια των κατοίκων, ντροπή σας. Στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, μπράβο για τη γενναιότητά σας. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ”.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχαν ξεκινήσει και επεισόδια, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Οι αστυνομικοί απάντησαν  με ρίψη χημικών.